A A A K K K
людям з порушенням зору
ВІДДІЛ ОСВІТИ,
КУЛЬТУРИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ
МИХАЙЛО-ЛУКАШІВСЬКОЇ
СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Обласний еколого-патріотичний  Форум «Зелені паростки надії»

Дата: 04.04.2024 10:13
Кількість переглядів: 9

Комунальний  заклад «Запорізький  обласний  центр  еколого-натуралістичної  творчості  учнівської  молоді»  Запорізької  обласної  ради 30 квітня 2024 року буде проводити обласний еколого-патріотичний  Форум «Зелені паростки надії» в рамках обласного екологічного проєкту «Зелена хвиля Перемоги» (далі – Форум). Захід відбудеться в дистанційному форматі о 14-30 на платформі Google meet. Посилання на підключення https://meet.google.com/gbj-exbs-btx

Форум присвячено Всеукраїнському Дню довкілля та Всесвітньому Дню Землі. Метою заходу є залучення учнівської молоді до роботи щодо поліпшення стану довкілля, підвищення екологічної свідомості і культури.

До участі у Форумі запрошуються  здобувачі освіти закладів загальної середньої освіти області, учасники обласних етапів Всеукраїнських еколого-натуралістичних конкурсів («Юний дослідник», «Енергія і середовище», «Паросток», «DreamECO», «Птах року», «Галерея кімнатних рослин» та інші).

На Форумі передбачається робота секцій:

  1. «Юний еколог-дослідник». Учасники секції презентують результати досліджень тваринного та рослинного світу, пристосування їх до життя в різних умовах; дослідження причин забруднення довкілля; дослідження сезонних змін в природі та інше. Презентація результатів дослідницьких пошуків до 7 хвилин (презентації, постери).
  2. «Екологічний побут моєї родини». Учасники секції розкривають різні аспекти збереження природних ресурсів в побуті окремо взятої родини (наприклад: відмовлення від поліетиленових пакетів, одноразових пляшок та посуду, бути енергоефективним у побуті, обирати найбільш екологічний транспорт). Презентація досвіду до 7 хвилин (презентація, плакат, буклет).
  3. «Екологічний проєкт». Тематика проєктів спрямована на перетворення Запоріжжя на енергоефективне, екологічне, чисте та комфортне середовище. Презентація проєктів до 7 хвилин (презентації, постери).
  4. «Екоцид – наслідок воєнної агресії росії». Учасники секції представляють результати досліджень наслідків воєнної агресії в природі. Учасники представляють фотопідтвердження, презентації, постери; захист протягом 7 хвилин.

З метою відзначення 210-ї річниці з Дня народження Т.Г Шевченка та виховання у підростаючого покоління почуття патріотизму, любові до рідного краю ЗОЦЕНТУМ  започатковує Еколого-патріотичний рух «Садок вишневий коло хати» (завдання – посадка саджанців вишні звичайної біля закладів освіти та на присадибних ділянках). Фото, відео презентується у соціальній мережі Facebook з хештегом #садок_вишневий_коло_хати #ЗОЦЕНТУМ

Для участі у Форумі необхідно до 26 квітня 2024 року заповнити заявку (додаток) та надіслати тези виступів на електронну адресу Центру kzzocentum@ukr.net

Учасники Форуму будуть нагороджені грамотами Запорізького обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді

 Лист ЗОЦЕНТУМ від 01.04.2024 № 59 "Про проведення  обласного еколого-патріотичного  Форуму «Зелені паростки надії» в рамках обласного екологічного проєкту «Зелена хвиля Перемоги»


« повернутися

Вхід для адміністратора