A A A K K K
людям з порушенням зору
ВІДДІЛ ОСВІТИ,
КУЛЬТУРИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ
МИХАЙЛО-ЛУКАШІВСЬКОЇ
СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Проєкт «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті»

Дата: 29.02.2024 22:14
Кількість переглядів: 14

Міністерство освіти і науки України в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Міністерством культури та інформаційної політики України та МБФ «Академія української преси» (АУП) за підтримки Посольства США в Україні реалізує проєкт «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті» (Додаток до протоколу про наміри між Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (ІRЕХ) та Міністерством освіти і науки України від 2 червня 2023 року).

Проєкт «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті» спрямований на посилення стійкості до дезінформації та маніпуляцій через зміцнення навичок критичного сприйняття інформації та формування попиту на якісну інформацію серед освітян і учнівства, шляхом інтеграції інфомедійної грамотності в програму загальної середньої освіти в Україні.

Починаючи з 2018 року до мережі проєкту долучилися 4809 освітян та 2127 закладів загальної середньої освіти з усіх областей України.

Учасникам проєкту надано можливість скористатися навчально-методичними матеріалами для інтегрованого викладання інфомедійної грамотності на уроках, узяти участь у навчальних вебінарах, тренінгових сесіях, експертних зустрічах, заходах із обміну досвідом в Україні та за кордоном, сертифікованих курсах з підвищення кваліфікації, а також інші освітні можливості.

Відповідно до плану реалізації проєкту з 1 березня 2024 року IREX та АУП оголошують про початок нового етапу набору учасників серед освітян, які викладають історію України та всесвітню історію (8-10 класи), українську мову та літературу (8-9 класи), а також мистецтво (9 клас).

Приймання заявок для участі в проєкті триватиме до 1 квітня 2024 року. Докладніша інформація щодо умов участі та реєстрації наявна за покликанням: https://l2d.in.ua/.


« повернутися

Вхід для адміністратора