A A A K K K
людям з порушенням зору
ВІДДІЛ ОСВІТИ,
КУЛЬТУРИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ
МИХАЙЛО-ЛУКАШІВСЬКОЇ
СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Нарада

Дата: 05.10.2023 11:29
Кількість переглядів: 12

Під час сигналу "Повітряна тривога" освітній процес продовжувати/не продовжувати.

Вже майже місяць триває дискусія щодо здійснення освітнього процесу в умовах дуже частих та довгої тривалості повітряних тривог.

Питання забезпечення БЕЗПЕРЕРВНОСТІ освітнього процесу під час дії правового режиму воєнного стану обговорювалося на нараді керівників закладів освіти та їх заступників цього тижня.

Відповідно до діючого законодавства хочу надати деякі пояснення:

- освітній процес у закладах освіти громади у 2023-2024 н. р. здійснюється за дистанційною формою навчання із міркувань безпеки ( в разі покращення безпекової ситуації є можливість переходу на змішану форму навчання тільки у Михайло-Лукашівському ліцеї) ;

- під час організації дистанційного навчання здобувачі освіти перебувають вдома і тому БАТЬКИ несуть відповідальність за створення належних та безпечних умов навчання, виховання та розвитку дитини;

- для ПЕДАГОГІЧНИХ працівників запроваджується дистанційна робота, під час якої працівник самостійно визначає місце та несе відповідальність за забезпечення безпечних і нешкідливих умов праці на ньому.

Рішенням ради оборони Запорізької області від 19.09.2023 √163 було рекомендовано засновникам та керівникам закладів освіти визначити алгоритм та порядок участі дітей в освітньому процесі під час повітряної тривоги.

Тому за результатами наради Відділом освіти, культури, молоді та спорту Михайло-Лукашівської сільської ради було розроблено такий алгоритм та надісланий у заклади освіти громади для обговорення із батьківською спільною та затвердження педагогічною радою, як того вимагає чинне законодавство.

Бути присутньою на онлайн-уроці дитині чи не бути, визначають батьки. Про своє рішення мають письмово повідомити заклад освіти.

Всі мають пам'ятати, що найвищою цінністю є життя і маємо піклуватися про безпекові умови в першу чергу.

Запропонований алгоритм ( додаток до листа 737) розміщую у фото під повідомленням.

Також хочу зазначити, що в разі виникнення питань щодо якості надання освітніх послуг, організації освітнього процесу тощо, за роз'ясненнями можна звернутися безпосередньо у відділ, який знаходиться в с. Михайло-Лукашеве або на електронну пошту vokmslukasheve@ukr.net, або за телефоном 0975906419 (начальник відділу Тетяна Шинкаренко)

Усім бажаю терпіння, витримки, віри.

Тримаємо освітній фронт.

https://www.facebook.com/groups/912939746229384/permalink/1450102732513080/?mibextid=c7yyfP


« повернутися

Вхід для адміністратора