A A A K K K
людям з порушенням зору
ВІДДІЛ ОСВІТИ,
КУЛЬТУРИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ
МИХАЙЛО-ЛУКАШІВСЬКОЇ
СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Про Всеукраїнську акцію «Україна пам’ятає і Світ не забуде»

Дата: 02.03.2023 09:56
Кількість переглядів: 66

Запрошуємо до участі у Всеукраїнській акції «Україна пам’ятає і Світ не забуде»

У зв’язку з 90-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні – геноциду Українського народу, Міністерство освіти і науки України ініціює проведення Всеукраїнської краєзнавчої акції учнівської молоді «Україна пам’ятає і Світ не забуде»

До участі в акції запрошується учнівська молодь закладів загальної середньої  освіти

Основні змістовні напрями краєзнавчих досліджень:

– соціально-політичні передумови радянського устрою та економічні «перетворення» в українському селі кінця 20-х – початку 30-х років ХХ століття як механізми організації Голодомору в Україні;

– міжнародні фактори впливу на політику більшовиків щодо організованого ними винищення селянина-господаря в Україні (процеси політичних репресій та розкуркулення);

– «Моє село, моя родина у пітьмі Голодомору» (родинні літописи);

– відображення Голодомору 1932-1933 років в українських, зарубіжних та радянських ЗМІ: документальні твори (кіно, періодичні видання, документально-публіцистична література), художні твори, література, інші форми і засоби висвітлення теми Голодомору: з можливим порівняльним аналізом.

 

Для участі в обласному етапі Акції необхідно у термін до 25 квітня 2023 року надіслати роботу з позначкою «Акція» на електронну адресу kray_zoctkum@ukr.net .

Оформлення тез краєзнавчо-дослідницької роботи відбувається згідно з Умовами, які доступні за посиланням http://surl.li/fcqjd .

 

На підставі висновків суддівської колегії обласного етапу Акції, кращі роботи ввійдуть до збірника тез краєзнавчо-дослідницьких робіт учасників, а також будуть рекомендуватись для участі у Всеукраїнській краєзнавчій акції учнівської молоді «Україна пам’ятає і Світ не забуде» (м. Київ). Автори робіт, які посіли І-ІІІ місця, нагороджуються грамотами КЗ «Центр туризму» ЗОР. Учасники отримують дипломи.

Контактна особа – Сало Юрій Олександрович, виконувач обов’язків завідувача відділу краєзнавства та патріотичного виховання КЗ «Центр туризму» ЗОР, телефони: 0994129092, (061) 702-37-41

Лист Департаменту освіти і науки ЗОДА від 01.03.2023 № 02.2-16/186 "Щодо   проведення Всеукраїнської акції «Україна пам’ятає і Світ не забуде»


« повернутися

Вхід для адміністратора