A A A K K K
людям з порушенням зору
ВІДДІЛ ОСВІТИ,
КУЛЬТУРИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ
МИХАЙЛО-ЛУКАШІВСЬКОЇ
СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Мобільний виставковий проєкт «Сучасне військо крізь призму минулого»

Дата: 06.01.2023 08:12
Кількість переглядів: 73

Центром досліджень воєнної історії Збройних Сил України підготовлено мобільний виставковий проєкт «Сучасне військо крізь призму минулого», що складається з двох тематичних блоків: перший присвячений українській мілітарній історії ХХ століття, другий – підрозділам Збройних Сил України, що наслідують історичні традиції українського війська.

Концептуальним наративом виставки є історичне відтворення героїчної боротьби Українського народу за утвердження суверенітету власної держави, ідеалів свободи, соборності, успадкованих, зокрема, від княжої доби, українських козаків, Українських Січових Стрільців, армій Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, загонів Карпатської Січі, Української повстанської армії, відродження їх військових традицій у сучасних Збройних Силах України та висвітлення славетних сторінок сучасної історії бойових з’єднань і частин Збройних Сил України, що носять почесні найменування, які пов’язані з національною військовою історією, визначними військовими постатями минулого та Героями сучасності.

Головна мета виставки – показати нерозривний зв’язок поколінь борців за незалежність України, як сучасності так і славетного минулого.

Конструкційна складова виставкового проєкту дає змогу проводити її на різноманітних локаціях (зовні або в приміщеннях), варіювати способи побудови експозиційного простору та супроводу (музичний, відеоряд, освітлення).

Презентація зазначеного виставкового проєкту в Міністерстві освіти і науки України стала своєрідним стартом, що розкриває можливості її подальшого представлення в закладах освіти різних регіонів України.

Утвердження поваги до Збройних Сил України, піднесення їх престижу є важливим аспектом формування й розвитку у студентської та учнівської молоді ціннісних орієнтирів, національно-патріотичної самосвідомості і почуття відданості Українській державі.

Враховуючи зазначене, просимо розглянути можливість експонування мобільного проєкту в закладах освіти різних регіонів України для використання виставкових інформаційних матеріалів під час організації освітнього процесу та виховних заходів.

З детальною інформацією про діяльність Центру досліджень воєнної історії Збройних Сил України (історія українського війська, сучасного війська Української держави) та його проєкти можна ознайомитися на сторінці Центру в мережі Facebook: https://www.facebook.com/AFUmilhistory

Пропозиції стосовно експозиційного представлення виставки потрібно узгоджувати безпосередньо з посадовими особами Центру досліджень воєнної історії Збройних Сил України.

Контактні особи: Филь Олександр Максимович, телефон: +38098-057-67-26; Сімперович Володимир Миколайович, телефон: +38067-660-06-45; Е-mail: mil.history.research@post.mil.gov.ua

Лист МОН №1/15856-22 від 26.12.2022 року "Про мобільний виставковий проєкт «Сучасне військо крізь призму минулого»


« повернутися

Вхід для адміністратора