A A A K K K
людям з порушенням зору
ВІДДІЛ ОСВІТИ,
КУЛЬТУРИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ
МИХАЙЛО-ЛУКАШІВСЬКОЇ
СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Інформаційні матеріали до дня вшанування українців, вбитих під час Голодомору

Дата: 24.10.2022 11:32
Кількість переглядів: 87

Щороку у четверту суботу листопада (цьогоріч – 26.11.2022) ми вшановуємо мільйони українців, вбитих під час Голодомору, хвилиною мовчання та запаленням свічок на центральних площах міст, біля пам’ятників жертвам Голодомору, у храмах та в Залі пам’яті Національного музею Голодомору-геноциду в Києві.

https://youtu.be/866VVleYLh8

Відвідайте Музей Голодомору онлайн

Екскурсія Музеєм Голодомору доступна онлайн

Це унікальна можливість потрапити до музею просто з дому, зі своєї школи чи з будь-якого куточку світу. Ми подбали, щоб під час віртуального відвідування збереглася жива взаємодія з екскурсоводом.

Формат відеоекскурсії дає змогу зануритися в атмосферу музею, дізнатися про історію Голодомору, переглянути уривки відеохронік, почути свідчення очевидців та побачити унікальні предмети.

Зареструватися на відеоекскурсію 

Відеоекскурсія для дітей (1-6 класи) із використанням пісочної анімації

Чудова можливість для найменших слухачів віртуально побувати в Музеї Голодомору, поспілкуватися з гідом та дізнатись історію свого народу. Відеоекскурсія із використанням пісочної анімації у форматі розповіді школярки про відвідини Музею полегшить ознайомлення з темою та не травмуватиме дітей. Протягом екскурсії діти побачать експозицію Музею та унікальні експонати, дізнаються їх історії, почують спогади про Голодомор та ознайомляться з основними подіями 1932-1933 років. У відеоекскурсії основна увага зосереджена на розповіді про людяність, яка допомагала українцям вижити в ті жорстокі часи.

Зареєструватися на дитячу відеоекскурсію 

Онлайн-тренінг «У пошуках права» (для підлітків 10–14 років)

Під час заняття лектор музею розповідає про сучасні права людини, закріплені в міжнародному та національному праві, а також допомагає дітям усвідомити небезпеку байдужості до дискримінації та порушення свобод.

Інтерактивний урок «Історія одного щоденника» онлайн (для учнів 9–11 класів)

На занятті учні працюють з джерелами особистого походження (щоденники), візуальними джерелами (світлини), дізнаються про основні аспекти політики комуністичного тоталітарного режиму (процеси колективізації і розкуркулення) та становище українців у 1930–1933 роках (зокрема під час Голодомору-геноциду 1932–1933 років) крізь призму спогадів учительки з Харківщини Олександри Радченко.

Інтерактивний урок «Геноцид — що це?» онлайн (для учнів 10–11 класів)

Під час уроку слухачі дізнаються про походження і значення терміну «геноцид», про прийняття Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього, її ініціатора Рафаеля Лемкіна і його погляд на Голодомор як геноцид української нації. На занятті учні проаналізують тексти постанов та розпоряджень 1932–1933 років, якими керувалися виконавці Голодомору, а також переглянуть відеоспогади свідків Голодомору, які ілюструють геноцидні дії, спрямовані на знищення українців.

Зареєструватися на онлайн-заняття

Ми завжди раді відповісти на усі запитання: звертайтеся за телефоном (044) 254 45 11 або пишіть на пошту visit.holodomormuseum@gmail.com.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора